EVENT

EVENT

 

Här finner du kommande event som SthlmUP arrangerar.

Hur kan du som ung HR Talang utmärka dig i ett globalt företag?

Vi har fått den otroliga möjligheten att få komma ut till Ericsson i Kista och se hur ett internationellt företag med över 19 000 anställda arbetar med HR-frågor!

 

Var? Torshamsgatan 21, Kista

När? 23 maj klockan 17:00-19:00

 

Vi kommer få träffa Caroline som är HR Bussiness Partner och Christina Raaschou, vilka båda är otroligt snälla och insprirerande, som kommer berätta om vad de letar efter när de anställer unga HR talanger och vad du som ung HR student kan göra för att utmärka dig. Till detta kommer vi ha en workshop då vi får möjlighet att diskutera och ställa våra egna frågor. De kommer också bjuda in ett gäng kollegor som vill vara mentorer, så vi har möjlighet att nätverka och etablera kontakt med en mentor redan under detta event.

 

Eventet kommer hålla hus ute i deras häftiga lokaler i Kista och de kommer bjuda på mat under eftermiddagen.

Förutom detta får du möjlighet att mingla med ett företag som:

 

  • söker 2 sommarjobbare till deras HR-avdelning
  • gärna ställer upp som partner till uppsatser och examensarbeten
  • gärna ställer upp som mentorer

 

Klicka här för bindande anmälan!

 

 

Vi har fått äran att helt gratis delta på Bemanningsdagen i Stockholm den 27 april. Vi har fått 20 platser till denna fantastiska dag, så se till att anmäla dig i formuläret nedan så är du garanterad en plats. Sista anmälningsdag är 20 april!

 

Tryck här för att anmäla dig!

 

Målet med Bemanningsdagen 2017 är att skapa en plats där företag inom rektyrering och bemanningsbranschen kan mötas. Och för oss som studenter är det ett ypperligt tillfälle att knyta kontakter och få lyssna till erfarna och intressanta föreläsare inom vår bransch.

 

Ta nu chansen att träffa branschkollegor, upplev spännande möten och avsluta dagen med ett trevligt mingel tillsammans med alla på plats!

Ni kan även läsa mer på deras hemsida där står det mer information om alla föreläsningar.

 

Vi ses där!

 

Digital HR – vad är det och hur fungerar det?

Vad är digital HR och HR-system? Hur fungerar det och vad betyder den digitala utvecklingen för HR-branschen framöver?

 

Tisdag eftermiddag 4 april arrangerar Utbildningsutskottet i SthlmUP ett öppet föreläsningsevent för alla PAO-studenter, på både kandidat- och masternivå, just för att besvara dessa frågor. Det blir kortföreläsningar och paneldebatt med några av de hetaste namnen i branschen.

 

Eventet är i Nordenskiöldsalen i GEO-huset på Stockholms Universitet tisdagen 4 april 13.30-17.00. Vi kommer att ha två pauser under eftermiddagen då vi bjuder på fika. Även om du inte kan delta under hela eventet är du varmt välkommen den tid du kan!

 

 

Schema:

13.30-14.15: Välkommen och introduktion av Henrik Ladström från Knowit – Vad är HR-system och digital HR?

 

14.15-14.30: Paus med fika.

 

14.30-15.00: Föreläsning 1: Anna Hamilton – People Analytics.

 

15.00-15.30: Föreläsning 2: Tommie Cau – Så hjälper digitaliseringen jakten på talangerna

 

15.30-15.45: Paus med fika.

 

15.45-16.15: Föreläsning 3: Ulrika Jonsson – HRs roll vid digital transformation

 

16.15-17.00: Paneldebatt om vad teknikutvecklingen och digital HR kan eller kommer betyda för branschen framöver samt möjlighet till frågor.

 

 

 

 

Om Anna Hamilton: Skeptisk HR-analytiker som är övertygad om att vägen till en lyckad affär går genom medarbetarna och på vikten av att alltid visa på data som beslutsunderlag i personalekonomiska investeringar. Jobbar som konsult på Doings och sitter sedan drygt ett år i uppdrag som People Analyst på H&Ms Inköpskontor.

 

Ulrika Jonsson arbetar sedan 4 år på Microsoft Sverige där hon efter en lång karriär inom HR nu har övergått till en affärsutvecklande roll med fokus på den digitala transformationen som ju inte främst handlar om teknik, utan om människor, kultur, förändring och ledarskap.

Om Henrik Ladström: Digital HR-konsult på Knowit.

Han fokuserar på att ge HR-avdelningar råd och utbilda dem inom digitalisering.

Hans vision är att lyfta HR till helt nya höjder och framtidssäkra deras arbete i en allt mer uppkopplad och digital värld.

 

Om Tommie Cau: Vice VD på den nordiska digitala omdömestjänsten Careereye, där anställda kan ge betyg och omdömen på sina arbetsplatser. Han har arbetat i över 10 år med affärsutveckling och rådgivning inom kommunikation och HR, senast som seniorkonsult på digitalbyrån Comprend i Stockholm. Tommie har tidigare varit bland annat varumärkeskonsult, landschef på research- och konsultföretaget Universum och startade 2012 den digitala ledarskapskonferensen Sime HR Summit. Sedan flera år är Tommie även en uppskattad föreläsare, moderator och bloggare med fokus på HR, kommunikation och digitalisering.

 

 

Om respektive miniföreläsning:

 

Anna: People analytics – "Without data, you’re just another person with an opinion"

 

Tillgången till data ger oss nya möjligheter att förutsäga framtida beteenden och skapa riktigt bra beslutsunderlag. Nu gäller det bara för oss alla att använda ”People Analytics” på rätt sätt!

 

Det är stor skillnad på att rapportera och analysera. Datan måste alltid sättas i relation till något annat för att ge effekt. Större HR-projekt bör alltid föregås av ett business case som vilket annars affärsprojekt som helst. Det ska finnas beräkning på Return of Investment, projektplan och en riskanalys!

 

 

Tommie: Så hjälper digitaliseringen jakten på talangerna

 

Hur påverkar digitaliseringen employer branding och rekrytering? Vi pratar om en ny generation digitala jobbsökare, nya användarbeteenden och möjligheterna och utmaningarna med nya digitala kanaler och verktyg. Vad behöver framtida HR-ledare ta med sig in i yrket och vinna kriget om talangerna? Vi tittar på trender, data och konkreta exempel.

 

Ulrica: HRs roll vid digital transformation

 

Ulrika har titeln Digital HR och Director Business Development på Microsoft AB. Ulrika kommer att dela med sig av sina erfarenheter av att driva förändringsarbete kopplat till digital transformation.

 

Finsittning efter Personalvetardagen 2017!

 

Vinter, mörker, kyla och massa blåst. Men vet ni vad, det kommer ljusare tider! Den 29 mars (om endast några veckor) anordnar SthlmUP årets dag, nämligen Personalvetardagen 2017! Och vad passar bättre än att avsluta denna fantastiska dag med en finsittning där vi äter massa god mat, minglar och dansar natten lång? Förra året slog denna sittning rekord i antal deltagare någonsin på en PAO-sittning och detta år kommer såklart bli ännu mer spektakulärt…

 

Var? Liljeholmen, Nybohovsbacken 50

När? 29 mars kl 19:00

Klädsel? Det DU känner dig finklädd i 

Pris? 320 kr/pers

Vad ingår? Fördrink, trerätters och två enheter dryck till maten (öl/vin/cider/läsk)

 

Dessutom kommer det såklart bjudas på en hel del underhållning och trevligt sällskap så leta fram era finaste kläder, damma av dansskorna och tagga ordentligt så ser vi till att detta blir en oförglömlig kväll!

 

OBS! Sista dagen för anmälan och betalning är tisdagen den 21/3 och betalning sker antingen via swish till 0704244594 (Louice Claesson) eller till kontonummer 8331- 1, 3 860 482-3, Föreningssparbanken. Vi har ett begränsat antal platser så det är först till kvarn som gäller.

 

Anmäl er här:

https://docs.google.com/forms/d/102pzA2bsHiQwF4G54mAsC8HXKu54QgabZqK84Vv9k_A/edit

 

Hamburg

 

Resan till Hamburg är tyvärr slutsåld! Stort grattis till alla er som fått en plats! Ni som inte han knycka åt er en plats men väldigt gärna vill hänga med oss finns det fortfarande en chans. Hör av dig till Olivia Borgersen på olivia.borgersen@gmail.com så skriver hon upp dig på reservlistan.

VI SES I HAMBURG

 

 

 

Insparkssittning!

 

För att avsluta denna inspark slår vi till med en hejdundrande insparkssittning. Ta med er era nya klasskompisar och fira att ni nu på riktigt har börjat den bästa utbildningen. Sthlm-UPs nöjesutskott har äran att bjuda in till er en kväll ni sent ska glömma!

 

När? 28 januari kl 18.00

Var? Folketshus i Sundbyberg, Sturegatan 12

Pris? 250 kr, då får man välkomstdrink, middagsbuffé, dessert och två dryckesenheter (öl/vin/cider)

Efter klockan 22:00 öppnar vi lokalen för samtliga PAO:are så att ni kan mingla och lära känna personer från hela programmet. Välkommna!

Bindande anmälan till Åre-resan 2017!

 

Klicka på länken och fyll i formuläret för att anmäla dig till Åre-resan 2017. När 48 personer är anmälda kommer anmälan automatiskt att stängas. Om du får en bekräftelse när du klickat på "skicka" vet du att du är anmäld. Först till kvarn!

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBvX0rGP5IrNjcasycCL_d9jVrwkzpjrWiaRH_2RY0u9U5JA/viewform?c=0&w=1

 

 

Inspirationsträff med Daniel Krüger - HR-chef på Lernia!

 

På tisdag 8/11 klockan 10 har alla PAO:are möjlighet att träffa Daniel Krüger som med glädje och entusiasm kommer till kårsalen för att träffa och inspirera oss i vår karriär efter utbildningen. Mimmi och Mikaela från näringslivsutskottet har vid flertal tillfällen varit och träffat Daniel som är en störtskön kille med passion för arbetet och arbetets variation. Välkommen till denna träff för att samla på dig nya idéer och perspektiv!

 

Och SÅKLART bjuder SthlmUP på kaffe, te och fika!

 

Mer info om eventet hittar ni här: Facebookevent - Lernia

Halloweenfest med PAO + vänner

 

Förbered er för årets läskigaste och blodigaste fest när det är dags för PAO programmets debut på Halloween och förbered dig på en helkväll där vad som helst kan hända...

 

Datum: Lördagen den 29 Oktober

Tid: 20:00 - 02:00

Plats: Två Grabbar och Kök, Sveavägen 41

Pris: 100kr*

 

Bindande anmälan görs via länken HÄR och måste göras senast kl.12 den 28/10.

 

Alla är välkomna på den här sjudundrandes festen så leta fram din bästa kostym vare sig den är läskig eller ej, ta med alla dina danssugna vänner så gör vi tillsammans detta till den bästa Halloween någonsin!!!

 

Copyright © 2017 Stockholms Universitets

Personalvetarförening, All Rights Reserved

 

HEM - MEDLEMSKAP - NY STUDENT - EVENT/BILDER - PARTNERS - ARBETSLIV - UTSKOTT - OM OSS