Helena Sjöström Nox

INTERVJU MED HELENA SJÖSTROM FRÅN NOX

Vem är du och vad jobbar du med?


- Jag heter Helena Sjöström och jag är entreprenör med bakgrund inom HR och idag verksam inom IT. Jag är utbildad beteendevetare och har alltid varit intresserad av när människor kommer till sin rätt och hur man med rätt ledarskap och kultur driver företag. Idag är jag delägare och med och driver NOX – vi jobbar med kompetensförsörjning i gigekonomin.


Hur länge har du arbetat inom HR?

- Sedan 2005 då jag gick ut min högskoleutbildning. Jag har genom åren jobbat med alla HR-processer både i rollen som VD, konsultchef och på HR-avdelning.


Vad vill du inspirera personalvetarstudenter till?

- Att tillämpa ett ”growth mindset” (ett synsätt på förmåga och talang där man hela tiden kan lära genom att träna). Jag tror på att tillämpa detta på sig själv och sedan som HR-funktion vara med och driva organisationer som präglas av growth mindset. De viktigaste förmågorna i framtiden är kreativitet och förmågan att lära. I framtidens organisationer kommer förmåga att skapa innovation vara avgörande, oavsett om man skapar en produkt eller en tjänst.


Hur ser du på framtidens HR?

- Mycket ljus. HR kommer att bli allt mer centralt för ett företags framgång. Hur vi rekryterar rätt, ledarskap och kultur är de absolut viktigaste frågorna för att skapa innovation och lönsamhet oavsett företag.


Vem skulle du helst anställa av Pippi Långstrump, Barack Obama eller Zlatan Ibrahimovic?

- Alla tre är faktiskt favoriter för mig, men måste ändå säga Pippi, älskar hur hon är en snäll rebell och att hon säger ”det har jag aldrig testat, så det är jag nog bra på” – oslagbar inställning.
Välkommen att ta del av Helenas workshop med Nox Consulting 11:00-12:30.


Copyright © 2018 Stockholms Universitets

Personalvetarförening, All Rights Reserved


HEM - MEDLEMSKAP - NY STUDENT - EVENT/BILDER - PARTNERS - ARBETSLIV - UTSKOTT - OM OSS