PERSONALVETARDAGEN

STHLMUP:S PERSONALVETARDAG 2018

Under planering, datum kommer snart!

 

STHLMUP:S PERSONALVETARDAG 2017

29 mars Nordenskiöldsalen i Geohusen

Vi från StlmUP presenterar stolt 2017 års Personalvetardag. En dag tillägnad oss studerande inom personalvetenskap, organisation och arbete.

 

Föreläsare:

Konceptet ”Panelen” var en succé förra året. Tre fantastiska HR-profiler var i dialog med oss studenter. De presenterade sig och sedan rullade frågorna in från publiken. Vi fick tips, råd och svar på många av våra funderingar. I år fortsätter vi med detta inspirerande koncept.

Panelen kommer i år att bestå av Gabriella Ekström som är HR-strateg på SVT där hon i sitt arbete har fokus på HR- och företagsutveckling, Mia Jungefors som är HR-strateg på Försvarsmakten och Christina Raaschou som är HR-chef inom ett av Ericssons fem affärsområden: IT & Cloud Services.

 

Detta är en fantastisk chans för oss studenter att få lyssna och ställa frågor till dessa kvinnor som har lång erfarenhet av HR-arbetet men även erfarenhet av att arbeta i stora verksamheter som alla känner till. Vi får även chansen att höra om de skillnader och likheter som kan finnas i HR-arbetet mellan offentlig och privat sektor.

 

Förbered frågor! Ingen fråga är för liten eller stor! Det är din stund att få lära mer om livet som personalvetare efter studierna.

 

Våra stjärnor i panelen har svarat på frågor så vi kan få lära känna dessa lite bättre innan det är dags för SthlmUPs Personalvetardag den 29e mars 2017!

 

Gabriella Ekström

Vad inspirerar dig?

Enkla smarta lösningar på komplexa problem. Människor som kan vara sig själva och samtidigt är snälla mot både mot sig själva och andra.

 

Vad vill du inspirera Personalvetarstudenterna till?

Att inte vara rädda för nya saker och att försöka att följa sina övertygelser. Vi lever i ängsliga tider vi behöver modiga människor. HR både borde och kan vara förebilder och förespråkare för detta i alla organisationer vi arbetar inom.

 

Vem skulle du helst ta med till en öde ö: Harry Potter, Usain Bolt eller Barack Obama? Varför?

Harry Potter – han skulle kunna trolla fram det mesta vi behöver för att ha det riktigt bra där och när vi känner oss redo att dra vidare fixar han det också.

 

Vilken låt får dig att dansa?

Alla vill till himmelen men ingen vill dö med Timbuktu får mig alltid att gunga med. När min äldsta son var bebis dansade vi till den så han kiknade av skratt.

Mia Jungefors:

 

Vad inspirerar dig?

Människor som sticker ut på ett positivt sätt, som vågar pröva nytt och vara sig själva.

Vad vill du inspirera Personalvetarstudenterna till?

Att tro på sig själva och våga ta för sig – man sätter sitt eget värde och om man agerar därefter kommer även andra att se

det.

Vem skulle du ta med dig till en öde ö - Usain Bolt, Barack Obama eller Harry Potter? Varför?

Harry Potter – praktiskt om man skulle behöva något eller vilja lämna den där ön så skulle han kunna trolla lite.

 

Vilken låt får dig att dansa?

Gonna make you sweat – C+C Music Factory

Christina Raaschou

 

Vad inspirerar dig?

Jag inspireras av människor. Människor som står upp för sig själva och sina värderingar, som vågar säga ifrån och ifrågasätter. Jag inspireras av människor som vågar vara sig själva fullt ut.

 

Vad vill du inspirera Personalvetarstudenterna till?

Att sikta på det du tycker är roligt och som gör dig glad. Välj inte den väg som andra förväntar av dig utan välj det som känns bäst för dig. Gör du något du tycker är kul så blir du sannolikt rätt bra på det. Och som kvinna, trebarnsmamma och chef vill jag inspirera andra kvinnor i att det verkligen går att hitta en bra balans mellan arbete och privatliv. Jag vet inte hur många gånger jag fått höra motsatsen, vilket struntprat!

 

Vem skulle du ta med dig till en öde ö - Usain Bolt, Barack Obama eller Harry Potter? Varför?

Harry Potter. Jag har alltid velat lära mig trolla och spela quidditch.

 

Vilken låt får dig att dansa?

Stay, Kygo

Vi presenterar stolt den tredje föreläsningen på Personalvetardagen 2017, 29 mars:

En interaktiv föreläsning / workshop med fokus på förhandling! Vi kallar den: Inspirera oss till verkligheten!

 

Rebecca Henriques arbetar som arbetsrättsjurist och förhandlare hos Transportföretagen som är en samarbetsorganisation för arbetsgivare–och branschförbund inom Svenskt Näringsliv. Rebecca har juridikexamen och en fil. kand. i personal– och arbetslivsfrågor. När det exempelvis blir tvist mellan arbetsgivaren och fackförening så förhandlar Rebecca för arbetsgivarsidan. Hon håller i presentationen tillsammans med Linda Olsson, HR Business Partner på H&M och tidigare HR Manager på Betsson Group och dessförinnan MTG TV. Linda har själv gått PAO-programmet här på Stockholms Universitet och tog examen 2010

 

Linda Olsson, HR-partner på H&M

Rebecca Henriques, arbetsrättsjurist på Transportföretagen

Robert Kack, specialist inom Employer Branding på King.

Robert är en specialist inom området Employer Branding. Han jobbar på King som bland annat har utvecklat spelet Candy Crush Saga. King är kända för deras inspirerande, lekfulla kontor och har blivit utsedda till Sveriges bästa arbetsgivare hela två gånger. Detta är en tävling där företag själva får anmäla sig. Efter två vinster i rad drog sig King ur och lät andra företag få chansen att vinna.

 

Vi i Projektgruppen rekommenderar starkt att ni kikar på videon där vi får se hur Kings kontor ser ut och idén bakom uppbyggnaden av kontoret. Det är mycket inspirerande. Ni hittar den genom att klicka på denna länk https://www.youtube.com/watch?v=TvIpR4YjX1M.

 

Även Robert fick svara på våra frågor så vi kan lära känna honom bättre.

 

Vad inspirerar dig?

Jag inspireras av att arbeta ihop med talangfulla människor från spridda bakgrunder, olika styrkor och med varierad expertis. Då utmanar vi i regel varandra och kommer upp med kreativa lösningar.

 

Vad vill du inspirera Personalvetarstudenterna till?

Jag vill inspirera Personalvetarstudenterna att fördjupa sig i ett specialistområde inom HR såsom Employer Branding

 

Vem skulle du helst anställa av Pippi Långstrump, Zlatan eller Dalai Lama? Varför?

Pippi Långstrump! Tror vi skulle jobba bra ihop, då jag också inte vill växa upp samt gillar att bryta mot sociala regler.

 

Vilken låt får dig att dansa?

Nästan allt inom genren Dancehall

Jenny Furtenbach, VD och delägare i The First Impression Company

Jenny från First Impression Company är vår första föreläsare. Hon beskrivs som en nätverksguru och vet hur företag ska göra för att skapa ett bra första intryck hos sina besökare.

För att lära känna henne bättre ville vi i Projektgruppen ställa några frågor till henne.

 

1. Vad inspirerar dig?

Människor som har mycket energi, sunda tankar och en stor skopa humor och som inte tar sig själv på för stort allvar. Några exempel på personer som inspirerar är Toni Robbins eller för att nämna en svensk kvinna, Annika R Malmberg.

 

2. Vad vill du inspirera Personalvetarstudenterna till?

Att få inblick i vardagen både med lyckade scenarios samt dikeskörningar. Mina bästa "lärare" har varit de dåliga cheferna som jag utmanat genom att hitta nya bättre lösningar som tagit mig vidare till nya jobb och positioner.

 

3. Vem skulle du helst anställa av Pippi Långstrump, Zlatan eller Dalai Lama? Varför?

Gillar alla tre tre, men eftersom de har olika beteendestilar så skulle först se till att ha en grundlig kravspecifikation och bra koll på vad som saknas för den aktuella positionen. Brukar säga att det finns inga dåliga personer, bara dåliga matchningar. Skulle jag behöva en lagkapten för att få en säljavdelning att vända skutan och sälja mer skulle jag ta in Zlatan, men om det var ett bolag som har behov av att arbeta med sina värderingar skulle jag anställa Dalai Lama och slutligen skulle jag plocka in Pippi lite då och då som konsult för att sätta igång grupper som behöver energi och utmanas i att tänka kreativt och lösa problem.

 

4. Vilken låt får dig att dansa?

”Happy” - Pharrell Williams

 

 

Vad är personalvetardagen?

Vi får under vår utbildning en hel del teoretiska kunskaper om personalvetenskap. Men vad händer när vi har tagit vår examen? Vilka möjligheter finns det? Vilka vägar kan man gå? Detta är några frågor som ni kan få inspirerande svar på av våra spännande föreläsare. Du får också tillfälle att knyta kontakt med företag som en dag kan vara din arbetsgivare.

Detta är en fantastisk dag där vi kan utforska vårt område ännu mer och inspireras av de möjligheter som väntar oss.

 

Förra året diskuterade vi i SthlmUP:s Näringslivsutskott att vi saknar en dag för oss som studerar inom personalvetenskap. Vi saknade en dag där vi fick möjlighet att knyta kontakter med företag och få chans till föreläsningar som ger oss inspiration om vad personalvetenskap handlar om i verkligheten, utanför Stockholms Universitets väggar. Vi tog därför initiativ till att starta en Personalvetardag för oss studenter i Stockholm.

 

Förra årets Personalvetardag blev över våra förväntningar. Vi hade föreläsare (bland många andra) från Spotify och Gröna Lund. Förutom detta erbjöd vi studenter att mingla med företag utanför föreläsningarna för att skapa kontakter inom arbetslivet.

 

I år vill fortsätta vår succé. Personalvetardagen 2017 kommer att hållas den 29e mars vid Nordenskiöldsalen, Geovetenskapens Hus, Stockholms Universitet. Temat för denna dag är Inspirera mig!

 

Personalvetardagen är verkligen en chans för oss studenter att knyta nya spännande kontakter, få träffa erfarna HR-experter och ta del av deras olika berättelser om arbetet inom HR.

 

Det är en dag ni inte vill missa. Vi ses den 29e mars!

 

Gå in och gilla vår sida för Personalvetardagen 2017 på Facebook för att ständigt hålla dig uppdaterad.

 

Copyright © 2017 Stockholms Universitets

Personalvetarförening, All Rights Reserved

 

HEM - MEDLEMSKAP - NY STUDENT - EVENT/BILDER - PARTNERS - ARBETSLIV - UTSKOTT - OM OSS