KALENDER

KALENDER

FEBRUARI

Denna månad står vår samarbetspartner Vision i fokus.

 

Personalvetarstudenternas väg ut på arbetsmarknaden!

Den 19 februari kommer Thomas Brunkert från fackförbundet Vision att hålla en föreläsning för studenterna på PAO-programmet.

Föreläsningen handlar om personalvetarstudentens väg ut på arbetsmarknaden – hur är situationen på arbetsmarknaden egentligen? Hur är löneläget? Vilka förväntningar har arbetsgivarna och hur väl matchar utbildningen dessa förväntningar? Vad ska man tänka på när det är dags att söka de första jobben eller söka ytterligare utbildning? Det blir även gott om tid att ställa frågor och lyfta andra ämnen som är aktuella för studenterna i dag.

 

Thomas Brunkert avslutade sina studier på P-programmet på Umeå universitet 2010 och har sedan dess arbetat som ombudsman på Vision. Han har även rollen som personlig ombudsman för HR och har kontakt med personalvetare i kommuner, landsting, kyrkan och privata företag i offentligfinansierad verksamhet. Under studierna skrev han kandidatuppsats om förhållandet mellan P-programmets innehåll och arbetsmarknadens krav.

 

Föreläsningen kommer att hållas i sal D8 i Södra Husen mellan klockan 15:00-17:00! Visions studentinformatörer kommer att vara på plats för att svara på frågor kring medlemskap i fackförbundet och bjuda på fika.

Se inbjudan Facebook, välkomna!

 

 

MARS

Denna månad står vår samarbetspartner Bravura i fokus.

 

SthlmUP Näringslivsutskott tillsammans med vår samarbetspartner Bravura välkomnar till föreläsning den 21/3. Kristina Nicolin som jobbar som arbetsrättsligt ansvarig på bemanning- och rekryteringsföretaget Bravura kommer hålla en föreläsning på temat ”Svåra samtal”. Med svåra samtal menas bland annat korrigeringssamtal och avslutningssamtal som man i en HR-/ledarroll kan behöva ha med medarbetare. Delta på denna föreläsning och ta del av tips och tillvägagångssätt inför ditt framtida HR-arbete. Under föreläsningen kommer bland annat följande punkter att beröras;

 

-Varför uppstår svåra samtal?

 

-Exempel på svåra samtal

 

-Hur genomför man ett svårt samtal?

 

Alla SthlmUP:s medlemmar är varmt välkomna! Vi återkommer med detaljer kring sal. Håll utkik!

 

 

APRIL

Personalvetardagen – möt alla våra samarbetspartners!

Vi kan nu stolt presentera SthlmUPs första Personalvetardag! Dagen kommer att hållas i Geo-husen den 13 april. Det kommer att erbjudas många spännande möten med inspirerande företag och föreläsare. Dagen kommer att avslutas med en sprakande sittning! Save the date och håll utkik för närmare information!

 

 

SEPTEMBER

Denna månad står vår samarbetspartner Akademikerförbundet SSR i fokus.

 

Föreläsning arbetsintervju!

Alla behöver träna innan de går på match! Akademikerförbundet SSR och SthlmUP bjuder in till en föreläsning om arbetsintervjuer. Studentombudsman Maria Åberg går igenom vägen till din intervju med CV & personligt brev, och om vikten av och hur du gör en självanalys. Vi pratar om hur du förbereder dig inför, hur du kan tänka under intervjun och tillsammans övar vi på de vanligaste frågorna.

 

Maria är beteendevetare och har alltid intresserat sig för prestationspsykologi och därav även nervositets och tankemönsters samband med prestation. Hon håller i hela rekryteringsprocessen av studentinformatörer för förbundet, vilket gör att hon har stor insikt i intervjusituationer.

 

Kom och få tips, idéer och övning inför nästa intervju!

 

Tid och plats: Onsdag 7 september 15.00-16.00 i F11 i Södra Huset på Stockholms Universitet.

 

 

OKTOBER

Denna månad står vår samarbetspartner TXP – Tillväxtpartner Stockholm i fokus.

 

Workshop med TXP!

Vår nytänkande och utmanande samarbetspartner TXP bjuder in oss till en workshop: TXP arbetar med att hjälpa företag att hitta passionen och lusten i det dagliga arbetet och med att stärka organisationers genomförandeförmåga med den självdrivande medarbetaren och det inkluderande ledarskapet i fokus. TXP stöttar och vägleder företag genom analyser, workshops och utbildningar - baserade på erfarenheter, forskning och studier.

 

Nu har PAO-studenter chansen att träffa Göran Hedrén och Claes Knutsson, båda delägare av TXP, på en mindre workshop med möjlighet att få ta del av deras erfarenheter och expertis i ämnet.

 

"I varje människa bor det mycket mer energi och potential än vi anar. Det handlar om att frigöra och kanalisera dessa krafter i byggandet av ett företag i världsklass.”

 

För att delta i evenemanget - följ länken.

www.txp.se

 

Tid och plats: Tisdag den 18 oktober 15.00 i Kårsalen, Studenhuset.

 

 

NOVEMBER

Denna månad står vår samarbetspartner Lernia i fokus. Håll utkik för mer information!

 

 

Copyright © 2017 Stockholms Universitets

Personalvetarförening, All Rights Reserved

 

HEM - MEDLEMSKAP - NY STUDENT - EVENT/BILDER - PARTNERS - ARBETSLIV - UTSKOTT - OM OSS