MENTORSKAPSPROJEKTET

MENTORSKAPSPROJEKTET

 

Ska du snart påbörja ditt sista år på programmet och skulle vilja ha lite mer kött på benen innan det är dags att ge sig ut på arbetsmarknaden? Då är mentorskapsprojektet något för dig!

OM MENTORSKAPSPROJEKTET

Mentorskapsprojektet är ett samarbete mellan PAO, Jusek och Advantum kompetens. Projektet startades 2004 av studenter på PAO-programmet och drivs än idag av en styrelse bestående av studenter från termin 5 och 6. Projektet är till för dig som studerar sista året på programmet och har sedan starten 2004 varit ett uppskattat projekt av såväl mentorer som adepter.

 

Mentorn kan ofta hjälpa till att ge en praktisk anknytning till det du studerar under ditt sista år men även kring sådant som har ingått under tidigare terminer. Eftersom PAO saknar praktik är detta ett bra tillfället att få en inblick i arbetslivet. Många studenter upplever att mentorn är ett stöd både för den pågående skolan och det kommande yrkeslivet.

 

Som adept väljer du själv ut en mentor som du sedan träffar cirka 10 gånger under ett år. För att utbytet ska få en så bra start som möjligt anordnar projektstyrelsen i samarbete med Jusek och Advantum, en gemensam kickoff med tillfälle att mingla med samtliga deltagare i projektet. Styrelsen har sedan under året även möjlighet att anordna förslagsvis en halvårsträff eller en avslutningsträff för att utvärdera projektet.

 

BLI ADEPT

För att delta i projektet krävs att du läser sista året på PAO och är medlem i Jusek. Ett medlemskap kostar 100 kr och gäller hela studietiden. I början av varje termin anordnar projektstyrelsen en informationsträff för studerande på termin 4. Här ges all information om hur du anmäler dig och vad som kan vara bra att tänka på för att hitta din mentor. Vill du komma i kontakt med styrelsen tidigare än så finner du kontaktuppgifter nedan. Du finner även mer information om projektet i länkarna till höger.

 

När du anmäler dig till projektet har du även möjlighet att bli med i projektets styrelse. Styrelsen byts ut en gång per termin. Det är vi studenter som driver detta projekt och utan din medverkan är det inte möjligt. Kontakta gärna styrelse för mer information!

 

KONTAKT

Har du frågor om projektet eller önskar komma i kontakt med projektstyrelsen. Skriv ett mejl till stockholm_mentorskap@jusek.se

 

 

 

Som adept i mentorskapsprojektet erbjuds du att någon gång under året, i mån av plats, kostnadsfritt gå på en utbildning hos Advantum Kompetens. Som mentor får du gå på en utbildning till reducerat pris.

 

Läs mer om Advantum Kompetens och aktuella utbildningar här.

PROJEKTSTYRELSEN

 

Ordförande

Julia Lindstedt

 

Vice ordförande

Malin Snårbacka

 

Ekonomiansvarig

Hedda Lindwall

 

Sekreterare

Joanna Medner

 

Kontaktperson Advantum

Lisa Sindsjö

 

Kontaktperson Jusek

Louise Jonsson

 

Mailansvarig

Josefin Malmevik

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Stockholms Universitets

Personalvetarförening, All Rights Reserved

 

HEM - MEDLEMSKAP - NY STUDENT - EVENT/BILDER - PARTNERS - ARBETSLIV - UTSKOTT - OM OSS