UTBYTE

UTBYTESTERMIN


Att resa och upptäcka världen är något dem flesta vill checka av på sin bucketlist och vem har sagt att studier ska behöva stoppa dig? I termin 5 så har du som läser PAO -programmet möjlighet att läsa en utbytestermin. Vi tror att det är viktigt att vara förberedd om man ska resa iväg så därför har vi här nedan sammanställt allt som du behöver veta. 


Utbyte via din institution

Vissa institutioner erbjuder mer eller mindre alternativ för dig som vill åka på utbytestermin.

 

Här kan du läsa mer om du är intresserad av att åka via din institution!

Utbyte via centralavtal

Att åka via centrala avtal har sina fördelar: det finns fler destinationer världen över att välja på och ett brett utbud av kurser.

Med frihet följer däremot eget ansvar. Läs mer om vad du själv behöver ordna för att åka på utbytestermin!

Hit kan du åka!

Du som vill läsa en utlandstermin har massor med platser att välja mellan, vilket självklart kan göra valet lite svårt. Här nedan har vi därför samlat information från tidigare PAO-elever och deras upplevelse och tips om hur det är att åka på utbyte i olika delar av världen.

Island

Känt för sin slående natur med gejsrar, vulkaner och heta vattenkällor.  En populär plats bland fotografer och regissörer men huvudstaden Reykjavik lockar även med ett hippt studentliv.

USA

Landet av överflöd erbjuder förutom en samling av kulturer från världens alla hörn, även välkända universitet och massvis med aktiviteter och sevärdheter!

Australien

Hur är det att plugga på engelska och bör man vara rädd för hajar?

Läs allt om vad du bör veta för att överleva en termin på ett av världens "dödligaste" hörn!

Hong Kong

Hong Kong myllrar med människor och ny teknik. En helt otrolig stad med massa saker att upptäcka, på gott och på ont. Läs om vad som gör Hong Kong till det perfekta valet för en utbytestermin.


Copyright © 2018 Stockholms Universitets

Personalvetarförening, All Rights Reserved


HEM - MEDLEMSKAP - NY STUDENT - EVENT/BILDER - PARTNERS - ARBETSLIV - UTSKOTT - OM OSS