USA

OKLAHOMA • USA • UNIVERSITY OF OKLAHOMA

Drömmarnas land

 

Här finns nog det mesta du kan tänka dig - spridd kultur, klimat och allt däremellan. Frågan är om man vill ha nära till Atlanten eller hänga på Californiasidan. Har du någon gång varit nyfiken på att uppleva det amerikanska "college"-livet som man alltid ser på tv? Ja då kan vi säga att det är fullkomligt möjligt! Att även ha möjlighet att se exempelvis Frihetsgudinnan, San Francisco-bron eller spela poker i Las Vegas är en chans man inte vill missa. Om detta låter lockande och om du inte är alltför rädd för den nya presidenten, fortsätt läs!

Malins utbyte på University of Oklahoma

 

De flesta som hängt med i geografilektionerna vet antagligen att USA are väldigt stort till ytan. Du har alltså ganska mycket möjligheter kring var du kan tänkas befinna dig i drömmarnas land. Malin valde att sätta läger i mitten, nämligen i Oklahoma.

 

Boende

Malin bodde då på campus i en lägenhet med 3 andra utbytesstudenter där hon fick ett eget rum, delad toalett/dusch med en roomie och delat kök för ca 3700 svenska kronor i månaden. Det bästa av allt är att i denna byggnad fanns det eget gym och poolområde! Det enda negativa med boende på campus är att det är svårt att ta sig till och från mataffärer, då är det Über som gäller. För den mer ekonomiska eller snåla så finns det billigare alternativ till boende som inte erbjuder alla dessa bekvämligheter. Det finns helt enkelt något för alla och att hitta boende på detta universitet är inga problem.

Upptäcka USA!

När man är i USA måste man ju resa runt och se USA som helhet och det har Malin en god erfarenhet av, hon hade massvis av tid att resa runt. Dock finns det såklart kurser som kräver mer närvaro än andra och det gäller att efterforska när man väljer sina kurser. Malin reste iallafall till Las Vegas, San Francisco, New York och Los Angeles bland annat! Förstår du hur häftigt? Under "spring break" är det ett ypperligt tillfälle för dig att resa och vara borta lite längre period.

Campuslivet

University of Oklahoma skulle man kunna säga är som en egen stad. Allt finns i detta område: boende för tusentals, kårhus, poolområden, gym, restauranger och så såklart alla sköna människor man hänger med. Det är inte bara skolan och plugg som gäller på området kan man lova. Att bo på campus, festa med alla andra studenter i kårhus (ja, såna där man ser på klassiska amerikanska filmer = tror inte vi kan jämföra med Bojan tyvärr) och såklart dricka öl ur röda plastmuggar är en del av vardagen om man så önskar.

Bra att tänka på!

Malin åkte via de centrala avtalen för att komma till USA. Detta innebär att det inte finns några färdiga ramar att gå efter och du måste ta reda på allting helt själv, men det är det helt klart värt!! Du får skräddarsy din termin och välja kurser och även välja bland en stor mängd olika universitet och städer. Cirka hälften av universiteten via centrala avtalen kräver ett C i snitt i betyg, men många har inga krav alls. Det kan vara klurigt att tillgodoräkna utbytesterminen, så man kan behöva gå om terminen i Sverige men vad gör det om 100 år?

 

Har du någon gång funderat på en utbytestermin så har Malin bara ett råd: ÅK!

 

För att läsa mer om Oklahoma's universitet, klicka här!

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Stockholms Universitets

Personalvetarförening, All Rights Reserved

 

HEM - MEDLEMSKAP - NY STUDENT - EVENT/BILDER - PARTNERS - ARBETSLIV - UTSKOTT - OM OSS