Att resa och upptäcka världen är något dem flesta vill checka av på sin bucketlist och vem har sagt att studier ska behöva stoppa dig? I termin 5 så har du som läser PAO -programmet möjlighet att läsa en utbytestermin. Vi tror att det är viktigt att vara förberedd om man ska resa iväg så därför har vi här nedan sammanställt allt som du behöver veta.

Stockholms universitets utbytesavtal finns på två olika nivåer: central nivå och institutionsnivå.

Varje termin åker studenter från PAO-programmet på utbyte, vi har däför valt att sammaställa presentationer och svar på frågor från flera studenter som varit iväg på utbytes de senaste åren.

Institutionsnivå: PAO-programmet har inga egna avtal och därför kan du vända dig till den institution du har valt att inrikta din utbildning mot. Institutionen kommer sedan att hjälpa dig med att få information om vilka utbytesavtal som finns tillhands.

  • Pedagogiska instutionen: För dig som har valt pedagogik som huvudämne finns ett mycket brett utbud av utbytesplatser runtom i världen. Du kan bland annat studera i Europa, USA, Australien och Asien.
  • Sociologiska institutionen: Denna institution använder sig av utbytesprogrammet Erasmus. Du som studerar sociologi kan åka till Storbritannien, Danmark, Italien och Österrike.
  • Psykologiska institutionen: Denna institutionen använder sig av utbytesprogrammen Erasmus och Nordplus. Det finns möjlighet att åka till bland annat Spanien, Tyskland och Finland.
sv_SESvenska