Lägg till din rubriktext här

Vilka kurser läste du?
1. Leadership, selection & performance
2. Cultural psychology
3. Mindfulness across lifespan
4. Globalization, education policy & change
5. Education & internation development
+ Metod på distans från SU


Vad var det bästa med att läsa i Amsterdam?
Förutom att staden var UNDERBAR & jag blev helkär, så kan man även resa runt väldigt enkelt. Ex. Paris. 
Och att träffa alla fina människor från hela världen! Vi hade ett litet ”society” där jag bodde och vi var som en stor familj! & alla aktiviteter som fanns att göra där! Studentföreningen jobbar stenhårt med alla möjliga olika grejer man kunde hitta på.

Var bodde du i Amsterdam? Kunde du få boende via UvA?
Jag bodde en tågstation utanför centralen, cykelavstång till stan. Hade en egen liten lägenhet med kök och badrum. Jag fick boendet via UvA!

Hur sökte du, konkurrerar man med betyg? Eller Personligt brev? Var det svårt?
Man sökte genom att skicka in ett personligt brev bland annat. Minns inte exakt men man konkurrerar med betyg främst tror jag beroende på hur många platser universitetet tar emot. Till Amsterdam hade dom 4 platser totalt. Tror att de med högst betyg kommer först oavsett hur man skriver sitt personliga brev. 
– Jag skulle inte säga att det var svårt. Men man får vara beredd på att kanske inte komma in på sitt förstahandsval också. Jag hade tur. 

Valde pedagogen i slutändan några av dina kurser så att du kunde tilllgodoräkna terminen?
Nej jag fick inte särskilt mycket hjälp av dom. Fick lösa det själv och hade extrem tur att jag kom in på en kurs av en slump 2 veckor in, tack vare den kan jag tillgodoräkna terminen. Det va väldigt stökigt med kurserna. Men skam den som ger sig. 

Hur är det med skolan? Mycket att göra? Annorlunda från SU?
Min första kurs var väldigt intensiv. Mycket mer än Sthlm. Sen vart det mer lugnt. Beror så mycket på vilka kurser man väljer! Och tentorna är ofta multiple choice. Utöver det är skolan väldigt seriös och jag skulle säga rent generellt att det var tuffare än SU. 

Varför valde du just Amsterdam?
För att det är nära Sverige och att kontakterna man skapar här kan förhoppningsvis vara till nytta i framtiden. För mig var Europa det som kändes bäst då jag tidigare varit i USA i en längre tid. 

Vilken är den största utmaningen med utbytesterminen?
I början var det mycket att ta in, främst med universitetet och hur man förväntas plugga, dessutom när allt är på engelska. Så ja, att lära sig hur allt fungerar här! Man kommer in i det, och jag blev mer och mer förälskad i staden för varje dag. 

Vilka är det största skillnaderna mellan SU och universitetet i Amsterdam?
Att tentorna ofta var multiply choice, att i vissa kurser var närvaro obligatorisk, man kunde missa 1-2 lektioner annars var man ute. I en kurs fick jag inte ut min tenta utan fick boka möte med läraren för att se den. Tror det berodde på att tentor inte skulle spridas. 

Hur mycket betyder betygen? Måste man ha A i alla kurser, eller vad räknas som höga betyg?
Nej, jag hade inte A i mina kurser så det beror ju helt på hur många som söker och deras betyg. Hade någon haft bättre än mig hade den fått platsen före. Men i detta fallet fanns det 4 platser och jag hadet tur som fick en av dom. 

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska