Lägg till din rubriktext här

Varför föll valet på Bangkok? Känns som ett ”udda” val.
Mitt mål var främst att åka på utbyte, och från en början så skrattade jag åt att Thailand var med på listan. Jag tänkte på det och insåg snabbt att det skulle vara en sjuk upplevelse att åka till Bangkok. Vilket det också var! Wow!


Gick du i en å samma klass?
Nix, gick inte med samma personer i någon utav mina klasser haha. 
När jag kom dit insåg jag snabbt att MÅNGA inte pratade engelska, så jag började en thai language kurs för att kunna prata. 

Skiljer det sig mycket mellan skolan där och SU?
Alla kurser läses parallellt, midterms i okt & finals i dec. Kurserna i sig var svårare än i Sverige. Studenterna (om jag får generalisera) var väldigt nonchalanta mot lärarna, ibland kändes det som att det bara var de internationella studenterna som lyssnade (dock undantag, 2 av mina lärare var GALET strikta). Man åt mat i skolan, sådär 7kr/måltid. Skolan var extremt stor å finns många kurser på engelska!

Hur gillade du skolan?
Jag gillade skolan å kurserna jag läste! Men många skillnader som: skoluniform, priser, värmen, människorna, maten, trafiken, att jag var längst i klassen, & att skolan låg literally mitt i centrum. 

Hade ni mycket tid över till att resa?
Varje vecka onskväll-sönkväll om man ville. Vill bara förtydloga – där var det lyx att vara utbytesstudent! Även om kurserna var tuffare där än på SU så hade jag friheten att lägga mitt schema – därav gick jag bara i skolan mån – ons. 

Umgicks du mest med andra utbytesstudenter?
Yes, hängde knappt med några svenskar (om jag inte minns fel var vi 34.000 elever i skolan, varav minst 1000 utbytes, så det blev lätt så). I mina klasser var jag dock ensam utbytesstudent!

Fick du tillgodoräkna alla dina kurser?
Man kunde tillgodoräkna kurserna, men det vara lite problematiskt för mig, så jag skippade det och valde de kurser jag ville läsa istället.
Jag läste: English for psychology (general), Thai language, Industrial & Organizational psychology. 

Hjälpte skolan till att ordna mycket eller fick du styra upp allt själv? Syftar på SUs centrala
”Mejla skolan i Thailand, de har bättre svar” fick jag som svar på många av mina frågor! Plus att de bytte handledare mitt i allt… och under denna period bodde jag även i USA – men.. skolan i Thailand hjälpte mycket! Fixade Buddy (som visade mig runt i stan & skolan första dagarna) & boende. 

Kan du göra en hiss och diss?
Diss: – Att jag inte hade kök & behövde äta på restautang varje dag även om det är ORIMLIGT billigt… men man tröttnar på thaimat. 
– Att ha skoluniform i 30 graders värme varje dag

Hiss: – Allt, helt klart! Vänner, skolan, alla äventyr & resor jag kunnat åka på, enkelheten i vardagen, värmen, lärarna & att man har kunnat leva ett lyxliv på average budget…

Upplevde du att det var svårt att få en plats?
Det fanns tyvärr bara en plats till Bangkok via centrala. Det var inte jättesvårt att få platsen. Tror mycket handlar om ens personliga brev! Betyg spelar roll (har jag hört) men jag har inte full score… & jag kom in. 

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska