Lägg till din rubriktext här

Varför valde du att åka på utbytestermin?
Som aktiv inom HR är det viktigt att ta del av flera kulturer, speciellt om man (som jag) vill jobba med utveckling och mångfald. – Hur kan man säga vad som är bästa sättet att göra grejer på om man inte upplevt olika? Plus att det kändes skitkul att få träffa nya människor och se nya delar av världen!


Vilken institution åkte du med? Och hur tycker du utbildningen är i Hong Kong?
Jag åkte med pedagogiska institutionens centrala avtal. 
Jag läste många intressanta kurser, men det var inte alls samma nivå som på SU. Mestadels pga nivån i klassrummet: tyvärr var det mycket snack och stök istället för fokus på läraren. Lätta uppgifter, lite plugg men mycket tid i klassrummet!

Vad är det svåraste med att söka utlandsstudier?
Att hålla koll på alla saker! Mycket småsaker som ska fixas med på olika portaler, deadlines osv. Så tips: gör en kalender med påminnelser för allt! Typ boende, kursansökan, visum och vaccin. 

👍 och 👎 med utbytesterminen?
+ Nya härliga upplevelser med fruktansvärt bra väder. + Personlig utveckling. + Är en sån jäkla fin plats på jorden. – Maten. Som vegan är det typ omöjligt, så jag behövde äta mycket jag annars undviker (pga vill ej svälta). 

Hur bodde du? Var det svårt att lösa boende?
Jag bodde i en lägenhet med 8 tjejer, där vi delar kök osv.
Det är garanterad plats på campus, men svårt att få det boendet man vill ha. Jag hade ett eget sovrum medan de flesta behövde dela 2-3 pers. Men om man tjatar i god tid innan kommer man långt!

Hur många platser konkurrerar man om för att åka till Hongkong? Vilka kravgäller?
4 platser per år, så typ 2/termin! Gällande krav så är det enda ”kravet” att snittbetyg i tidigare kurser är C. 

Är det något som man BÖR tänka på innan man söker, alltså vara i god tid med?
Jag skulle nog säga att en bör fundera på vad det innebär att åka till andra sidan jorden, för det är en rejäl omställning. Det är så jäkla värt det dock!!!

Är det lätt att tillgodoräkna kurserna i HongKong?
Ja! Det är mycket pill med det så håll kontakten med institutionen du vill läsa på sen bara! Men jag tillgodoräknar allt!

Categories:

Tags:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska